Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikÖsztöndíjjal segítenék a hazai professzorok külhoni munkavállalását
A kormányzati tervek szerint ösztöndíjprogrammal segítenék, hogy magyarországi professzorok egy-két évig munkát vállaljanak külhoni magyar képzési nyelvű egyetemeken, főiskolákon - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) határon túli intézmények fórumának plenáris találkozóján kedden Budapesten.


Magyar műszerfalak a Zetor traktorokba
Az IKARUS buszok korábbi beszállítója, a 113 éves KMGY Zrt. a múlt héten írt alá hatezer műszerfal szállítására vonatkozó szerződést a cseh Zetor traktorgyárral. Az aláírt szerződés értelmében a KMGY más részegységeket is exportál a cseh cégnek.


Varga: Nem változik a gazdaságpolitika iránya
Nem változik a kormányzati gazdaságpolitika iránya, és változatlanok maradnak a 2010 óta érvényes célok is: az államadósság csökkentése, az egyensúly megteremtése és a foglalkoztatás növelése – hangoztatta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a parlament gazdasági és informatikai bizottságában pénteken.


Matolcsy: A jegybank független volt és az is lesz
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új vezetése mindig és mindenben tartani fogja magát a jegybanktörvényhez, amely világosan kijelöli a nemzeti bank feladatait – hangsúlyozta Matolcsy György jegybankelnök-jelölt kinevezése előtti pénteki meghallgatásán a parlament gazdasági bizottságában.


Moszkva: Búcsú a kopejkától
Az Oroszországi Központi Bank úgy döntött, hogy fokozatosan megszünteti a kopejkát. Első lépésben leállították az 1 és 5 kopejkások előállítását a pénzverdében. A közeljövőben a 10 és 50 kopejkások is lassan hasonló sorsra jutnak - írja az oroszvilag.hu


Biztosítási ügynökök üstökösként
A válság óta egyre több biztosítótársaság keres új ügynököket, hiszen a magas fluktuáció miatt szüksége van a "vérfrissítésre". A mennyiség azonban olykor a minőség romlására megy.


Lázár: 1500 milliárd forintos lendület a gazdaságnak
Ezerötszáz milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési támogatást akar kifizetni idén a kormány, lendületet adva ezzel a gazdasági növekedésnek – mondta Lázár János az MTI-nek adott interjújában. Az EU-támogatások elosztását is felügyelő Miniszterelnökség vezetője közölte: “szemben a 2010 előtti zavaros szocialista viszonyokkal”, Magyarországon tavaly és az azt megelőző évben is teljesen átlátható volt az EU-s források felhasználása. Jelezte ugyanakkor, az ezt irányító intézményrendszer a jövőben jelentősen átalakul: a fejlesztési ügynökségtől a tárcákhoz kerülnek a projektek.


Orbán Viktor Kínában tesz látogatást
Orbán Viktor konkrét javaslatokkal, beruházási elképzelésekkel készül Kínába, ahová az új kínai kormány tavaszi felállását követően várják – tájékoztatta Prőhle Gergely külügyminisztériumi államtitkár-helyettes az MTI-t Pekingben, miután csütörtökön megbeszélést folytatott Szung Tao kínai külügyminiszter-helyettessel.


Az al-Dzsazíra megvette az Al Gore által alapított Current TV-t
Az al-Dzsazíra arab hírtelevízió megvette az Al Gore volt amerikai alelnök és demokrata elnökjelölt által társalapított Current TV kábelcsatornát – írta csütörtökön a The New York Times.


Újabb siker a Hantech-nél
A mezőgazdasági gépgyártásban egyre fontosabb szerepet játszó cég pályázati források felhasználásával korszerű porfestő egységet, valamint kifinomult mérőeszközökkel felszerelt központot helyezett üzembe.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!