Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikAz Egyesült Államokban a nyolcadik bank ment csődbe az idén
Nyolc bank ment csődbe az idén eddig az Egyesült Államokban, a tavalyi öt után.


NGM: az utóbbi hat évben körülbelül 750 ezerrel nőtt az új munkahelyek száma
Az utóbbi hat évben mintegy 750 ezerrel nőtt az új munkahelyek száma, ezért nagy szükség van a képzett munkaerőre - mondta Pölöskei Gáborné, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) szakképzésért és felnőttképzésért felelős helyettes államtitkára csütörtök reggel az M1 aktuális csatornán.


Szijjártó: a paksi bővítés egy átfogó gazdasági fejlesztési terv
A paksi bővítés nemcsak egy energetikai infrastrukturális objektum építése, hanem egy átfogó gazdasági fejlesztési terv - mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az Orosz Energetikai Hét elnevezésű moszkvai fórum egyik szerdai kerekasztal-beszélgetésén.


Magyarország dollárkötvényt cserélt eurókötvényre
A magyar állam 1,2 milliárd dollár névértékű, dollárban jegyzett államkötvényt vásárolt vissza, ennek fedezetére pedig 1 milliárd euró névértékű eurókötvényt bocsátott ki - közölte Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter szerdán este az MTI-vel.


Az MKB által mentorált startupokat díjaztak külföldön
Két olyan magyar startup is rangos nemzetközi elismerésben részesült a múlt héten, amelyeket az MKB Bank FinTech Programja keretében támogat - közölte az MTI-vel a pénzintézet.


Uniós támogatással kutatási projektet indít a Mahart
Budapest, 2017. február 10., péntek (MTI) - Új kutatási projektbe kezdett a Mahart PassNave Kft. és a WSW Proding Kft. alkotta konzorcium, amely közel 175 millió forint uniós és költségvetési támogatást kapott kenő- és adalékanyagok fejlesztésére a belföldi hajózás számára.


Ismét rekordévet zárt a Paksi Atomerőmű
Budapest, 2017. február 9., csütörtök (MTI) - Minden korábbinál több villamos energiát termelt 2016-ban a Paksi Atomerőmű, amelynek már három blokkja megkapta az üzemidő meghosszabbításához szükséges engedélyt - mondta Hamvas István vezérigazgató az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. Budapesten tartott sajtótájékoztatóján csütörtökön.


Közel 700 milliós nyerséggel zárta a tavalyi évet a Herendi Porcelánmanufaktúra
Veszprém, 2017. február 1., szerda (MTI) - A Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. közel 700 millió forintos adózás előtti nyerséggel zárta a tavalyi évet, a cég üzemi tevékenységének összes bevétele pedig öt milliárd forint körül alakult - tájékoztatta szerdán az MTI-t a társaság vezérigazgatója.


Változás a NAV főigazgatói posztján
Budapest, 2017. február 1., szerda (MTI) - Február 1-től Rási Kálmán pénzügyőr ezredes, korábbi főigazgató-helyettes a NAV Központi Irányítás főigazgatója - közölte a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) szerdán az MTI-vel.


Oroszország hajlandó finanszírozni az új cseh atomreaktorok felépítését
Prága, 2017. január 28., szombat (MTI) - Oroszország hajlandó lenne finanszírozni a tervezett új cseh atomreaktorok felépítését - állítja Kirill Komarov, a Roszatom orosz energetikai vállalat vezérigazgatójának első helyettese.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!