HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik



MAGYAR TULAJDONOSOKKAL ÉS HAZAI MENEDZSMENTTEL VÁLIK NYERESÉGESSÉ AZ OFFICE DEPOT MAGYARORSZÁGI CÉGE
Nyereségessé válik az Office Depot magyar cége Stabilizálta helyzetét az év első nyolc hónapjában az Office Depot magyarországi cége. Az év hátralevő hónapjaiban viszont már növekedést várnak, így a jövő évet már nullszaldóval, vagy nyereséggel zárhatják. A cég éves árbevétele 4,5 milliárd forint lesz idén.


LENGYEL TRAKTOROKBA IS MAGYAR MŰSZERFALAK
Lengyel traktorokba is magyar műszerfalak Újabb jelentős exportszerződést kötött a KMGY. A lengyel Crystal nagyteljesítményű erőgépeket gyártó vállalkozás traktoraiba a magyar cég csúcstechnológiát képviselő digitális műszerfalait építi be. A magyar vállalkozás tavasszal a cseh Zetorral kötött hosszú távú megállapodást, így idén ez már a második nagy jelentőségű szerződés a Hantech-csoporthoz tartozó KMGY életében.


Ösztöndíjjal segítenék a hazai professzorok külhoni munkavállalását
A kormányzati tervek szerint ösztöndíjprogrammal segítenék, hogy magyarországi professzorok egy-két évig munkát vállaljanak külhoni magyar képzési nyelvű egyetemeken, főiskolákon - mondta Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) határon túli intézmények fórumának plenáris találkozóján kedden Budapesten.


Magyar műszerfalak a Zetor traktorokba
Az IKARUS buszok korábbi beszállítója, a 113 éves KMGY Zrt. a múlt héten írt alá hatezer műszerfal szállítására vonatkozó szerződést a cseh Zetor traktorgyárral. Az aláírt szerződés értelmében a KMGY más részegységeket is exportál a cseh cégnek.


Varga: Nem változik a gazdaságpolitika iránya
Nem változik a kormányzati gazdaságpolitika iránya, és változatlanok maradnak a 2010 óta érvényes célok is: az államadósság csökkentése, az egyensúly megteremtése és a foglalkoztatás növelése – hangoztatta Varga Mihály tárca nélküli miniszter a parlament gazdasági és informatikai bizottságában pénteken.


Matolcsy: A jegybank független volt és az is lesz
A Magyar Nemzeti Bank (MNB) új vezetése mindig és mindenben tartani fogja magát a jegybanktörvényhez, amely világosan kijelöli a nemzeti bank feladatait – hangsúlyozta Matolcsy György jegybankelnök-jelölt kinevezése előtti pénteki meghallgatásán a parlament gazdasági bizottságában.


Moszkva: Búcsú a kopejkától
Az Oroszországi Központi Bank úgy döntött, hogy fokozatosan megszünteti a kopejkát. Első lépésben leállították az 1 és 5 kopejkások előállítását a pénzverdében. A közeljövőben a 10 és 50 kopejkások is lassan hasonló sorsra jutnak - írja az oroszvilag.hu


Biztosítási ügynökök üstökösként
A válság óta egyre több biztosítótársaság keres új ügynököket, hiszen a magas fluktuáció miatt szüksége van a "vérfrissítésre". A mennyiség azonban olykor a minőség romlására megy.


Lázár: 1500 milliárd forintos lendület a gazdaságnak
Ezerötszáz milliárd forintnyi európai uniós fejlesztési támogatást akar kifizetni idén a kormány, lendületet adva ezzel a gazdasági növekedésnek – mondta Lázár János az MTI-nek adott interjújában. Az EU-támogatások elosztását is felügyelő Miniszterelnökség vezetője közölte: “szemben a 2010 előtti zavaros szocialista viszonyokkal”, Magyarországon tavaly és az azt megelőző évben is teljesen átlátható volt az EU-s források felhasználása. Jelezte ugyanakkor, az ezt irányító intézményrendszer a jövőben jelentősen átalakul: a fejlesztési ügynökségtől a tárcákhoz kerülnek a projektek.


Orbán Viktor Kínában tesz látogatást
Orbán Viktor konkrét javaslatokkal, beruházási elképzelésekkel készül Kínába, ahová az új kínai kormány tavaszi felállását követően várják – tájékoztatta Prőhle Gergely külügyminisztériumi államtitkár-helyettes az MTI-t Pekingben, miután csütörtökön megbeszélést folytatott Szung Tao kínai külügyminiszter-helyettessel.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!