Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikTovább stagnál a magyar gazdaság
A Policy Agenda Gazdasági Fejlődés Index (GFI) 2012. II. negyedévi értéke 1,09. Ez az előző negyedévhez (1,07) viszonyított minimális mértékű változás a következő féléves időszakra a folyamatok összességét tekintve változatlanul stagnálást jelez. Ugyanakkor a vállalati gazdálkodás rész-indikátorai esetében egyértelmű visszaesés tapasztalható.


Az ellenőrzött cégek mintegy 80 százalékánál gondok vannak
Az elmúlt évi munkaügyi ellenőrzések számadatai bizonyítják, hogy a cégek többségénél igen gyakori a munkavédelmi, illetve a munkaügyi szabálytalanság, jogsértés. A tavaly felkeresett vállalkozások 57 százalékánál ütköztek a felügyelők munkaügyi jogsértésekbe, és 82,8 százalékuknál állapítottak meg munkavédelmi mulasztásokat – tájékoztatta a feketelista.hu portált a munkaügyi hatóság.


Romániában fél áron van az OTP-hitel
bank szerint a szigorúbb szabályozás és a pontosabb adósnyilvántartás miatt lehet fele akkora személyi kölcsön thm-je, mint nálunk - írja a hirado.hu


Nem kérnek az euróból a csehek
Csehországban jelenleg csak a lakosság 22 százaléka támogatja az euró bevezetését, ami 2005 óta - amikor a kérdést elkezdték figyelni - a legalacsonyabb arány - derült ki a STEM, prágai közvélemény-kutató intézet januári országos felméréséből.


IMF: Még 1,5 milliárd USD Ukrajnának
Az IMF befejezte az Ukrajnával kötött készenlétihitel-szerződésének első felülvizsgálatát, és annak második részleteként 1,5 milliárd dollárt hagyott jóvá - jelentette be a szervezet.


Egekbe szökik a benzin ára
Rekord magas áron jegyzik az olajat a nemzetközi piacokon, ami a szakemberek szerint a hazai benzinár további emelkedéséhez vezet majd. Már a jövő hétre 4-5 forintos növekedést jósolnak.


Fidesz hazahozatná a magyarok offshore-vagyonait
A fideszes Lázár János és Rogán Antal egy módosító indítványával arra ösztönözné a magánszemélyeket, hogy az offshore társaságokban tartott vagyonaikat tőkejövedelem formájában hozzák Magyarországra. A politikusok ettől az intézkedéstől többletadó-bevételeket remélnek.


Az orosz állam eladja gabonatartalékait
Oroszország kormánya 2011. júniusáig eladja gabonatartalékainak több mint a felét, így csökkentve a búza árát - értesült a Vedmosztyi orosz gazdasági lap.


Fideszes családpolitika: rokonok jó állásban
Kontrát Nóra, Szűcs Panni, Vitézy Dávid, Crespo Rodrigo és Gulyás-Kovács Anna. Mi a közös bennük? Rokonaik is vezető posztokon vannak.


Már több tízmilliárd a lakosság rezsitartozása
Ki lehet-e kerülni az adósságcsapdából, miközben a rezsiköltségek növekedésével egyre többen kerülnek kilátástalan helyzetbe. Megoldást hozhatna a kártyás mérőrendszer, hiszen védelmet biztosít a fogyasztónak, hogy ne maradhassanak energiaszolgáltatás nélkül - állapítja meg a Policy Agenda legfrissebb elemzése.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!