Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikObama ratifikálásra ajánlotta a magyar-amerikai egyezményt
A 2010. február 4-én, Budapesten aláírt új megállapodás, amely az érvényben lévő 1979-es egyezményt váltja fel, az indoklás szerint jobban alkalmazkodik az amerikai adópolitikához, és egyebek között kizárja annak lehetőségét, hogy a megállapodással harmadik országból származó személyek és vállalkozások visszaélhessenek.


Szükség van a BKV működőképességére
A kormány úgy döntött, hogy a Bajnai-kormány korábbi ígéretének megfelelően 7,5 milliárd forintos támogatást és 5 milliárd forintos hitelgaranciát biztosít a BKV Zrt. részére, hogy megőrizhesse működőképességét.


Ötezermilliárd forint a bedőlt cégek össztartozása
Bődületes összeggel, ezermilliárdokkal tartoznak az államnak és a gazdasági élet szereplőinek a felszámolás alatt álló társaságok. Akad olyan polgár is ebben az országban, akinek nagyjából száz bedöntött cég van a nevén.


Vizsgálóbizottság alakul a MÁV pénzügyeinek feltárására
A Magyar Államvasutak (MÁV) Zrt. jelenlegi gazdasági helyzetéhez vezető, 2002-2010 közötti döntéseket vizsgálná az a parlamenti bizottság, amelynek létrehozására a Fidesz és a KDNP képviselői tettek javaslatot.


A cseh és a szlovák bérek megelőzik a magyart
A 244 650 forintos cseh és a 232 960 forintos szlovák havi átlagfizetés megelőzi a 218 900 forint összegű magyart - áll a Workania állásportál által működtetett www.merces.hu fizetési felmérésében.


Vietnám tárt karokkal várja a magyar befektetőket
A magyar-vietnami gazdasági kapcsolatok erősítése érdekében együttműködési megállapodást írt alá Márton Péter, az ITD Hungary - Magyar Befektetési és Kereskedelemfejlesztési Ügynökség - vezérigazgató-helyettese Hanoiban Do Kim Langgal, a vietnami Ipari és Kereskedelmi Minisztérium felügyelete alatt működő helyi testvérintézmény, a VIETRADE (Vietnam Trade Promotion Agency) vezérigazgató-helyettesével - közölte az ITD hétfőn.


Malév és az energetikai együttműködés a napirenden
A közeljövőben szakértői tárgyalásokra kerül sor az energetikai együttműködés és a Malévval kapcsolatos kérdések ügyében - állapodott meg Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter és Viktor Zubkov (Виктор Алексевич Зубков), az Oroszországi Föderáció első miniszterelnök-helyettesével tárgyalásukon.


Zöld út a takarításnak – Konferencia
A takarítás olyan szolgáltatás, amely egyre jelentősebb szerepet játszik a munkaerő-foglalkoztatásban – hangzott el azon a keddi (szeptember 28-ai) budapesti rendezvényen, amelyet a Magyar Tisztítás-technológiai Szövetség rendezett. Klem Ervin, a MATISZ elnöke megnyitójában kiemelte, hogy a takarítási szolgáltatás a létesítménygazdálkodás legnagyobb munkaerőt foglalkoztató területe. A szervezethez csatlakozott cégek közel kétszázezer embert alkalmaznak.


600 milliárddal terhelte a devizahiteleseket a forintgyengülés!
Csaknem 600 milliárd forinttal növelte a gyenge forint a lakossági devizaadósok hátralékát júniusban - derül ki a közzétett jegybanki adatokból. A májusi átértékelődés hatásával együtt így már 800 milliárd forintnyi a háztartások pluszterhe – állítja a Napi Gazdaság.


Repülőgéplopás: nem fizet a biztosító, mert ilyen még nem volt!
Nem tudni, hogy ez a jelenség is a gazdasági válság hozománya-e, de egy biztos: a gépkocsikat biztosító társaságoknál ma már általánosan bevett gyakorlat a nemfizetés. „Műszakilag nem azonosítható" - áll minden második káreseményt lezáró, elutasító levelükben. Persze a szerencsétlen károsultak többsége beletörődik, és csak minden ötödik viszi perre az esetet.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!