Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik60 milliós pályázati forrás családbarát programokra
Még január 7-éig összesen hatvanmillió forintra pályázhatnak olyan civil és egyházi szervezetek, akik közösségi programjaikkal, rendezvényeikkel, képzéseikkel segítik a szülővé válást, a családi és házas életre való felkészülést, és felhívják a figyelmet a család és a házasság értékekének fontosságára – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma, szombaton.


Új gyártási és mérési technológia a csornai üzemben
Új gyártási és mérési technológia a csornai üzemben - Új gyártási technológiát és minőségellenőrzési bázist avatott a magyar tulajdonú Hantech Zrt. A mezőgazdasági gépgyártásban egyre fontosabb szerepet játszó cég pályázati források felhasználásával korszerű porfestő egységet, valamint kifinomult mérőeszközökkel felszerelt központot helyezett üzembe.


160 ezerrel többen dolgoznak, mint a kormányváltáskor
A legutóbbi adatok szerint 2012. augusztus-októberben 3 millió 935 ezer volt a foglalkoztatottak létszáma, 71 ezerrel több, mint egy évvel korábban, és 160 ezerrel több, mint a kormányváltáskor - ismerteti az adatokat keddi közleményében a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM).


Lehetőséget kapnak magyar cégek Ho Si Minh-városban
Városfejlesztési és vízipari beruházásokban, valamint a műszaki szakképzésben is szerepet kaphatnak a jövőben magyar cégek Ho Si Minh-városban, Vietnám pénzügyi-gazdasági központjában - nyilatkozta a délkelet-ázsiai országban tárgyaló Szijjártó Péter csütörtökön telefonon az MTI-nek.


A vízlépcsőről vitázik az LMP és a Jobbik
Magyarország számára nem lenne előnyös, ha vízlépcsők épülnének a Duna hazai szakaszán - közölte az LMP, miután kiderült, a Jobbik szakmai vitát indítana a bős-nagymarosi vízlépcső megépítéséről - írja a Napi Gazdaság online oldala.


Növekvő kínai beruházások Európában
Idén először haladja meg a Kínából Európába irányuló beruházások száma a fordított irányúakét, ami Kína gazdasági térnyerésének bizonyítékaként is szolgálhat – derül ki a PricewaterhouseCoopers (PwC) nemzetközi szolgáltató cég legújabb jelentéséből.


emelkedtek a fogyasztói árak Németországban
Szeptemberben az előzetes adatoknak megfelelően 2,0 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak Németországban a 2011 szeptemberihez képest, az előző havihoz viszonyítva nem változtak – közölte csütörtökön a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.


Csak dohányboltban árulható cigaretta a jövő év második felétől
Állami monopólium lesz a dohánytermékek kiskereskedelme jövő év július 1-jétől, az állam koncessziós szerződéssel engedheti át az értékesítést az erre pályázóknak. A parlamentben kedden elfogadott trafiktörvény nagyjából hétezer dohánybolt létrejöttével számol.


Negatív kilátást adott Görögországnak
Negatív kilátást adott Görögországnak a Standard & Poor’s. Leminősítés lehetőségére utaló negatívra rontotta az eddigi stabilról Görögország mélyen spekulatív államadós-besorolásának kilátását szerdán a Standard & Poor’s.


Szijjártó: Ősszel nyílnak az első kereskedőházak négy keleti országban
Négy országban, így Azerbajdzsánban, Kínában, Oroszországban és Szaúd-Arábiában kezdhetik meg működésüket idén ősszel az első kereskedőházak, amelyek feladata a magyar kkv-k exportjának fellendítése lesz, mondta el a Világgazdaságnak adott interjúban Szijjártó Péter.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!