HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikIszapömlés - Kormány: egyetértenek a táblabíróság új eljárásra kötelező döntésével
Budapest, 2017. február 6., hétfő (MTI) - A kormány szerint is szükség van új eljárásra a vörösiszapperben - tudatta hétfő délután a Kormányzati Tájékoztatási Központ (KTK) közleményben az MTI-vel.


Magyarországon kihívást jelent az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása
Brüsszel, 2017. február 6., hétfő (MTI) - Magyarország erőfeszítéseket tesz gazdag természeti örökségének megőrzése és környezetvédelmi teljesítményének javítása érdekében, az uniós környezetvédelmi politika végrehajtása azonban még mindig kihívást jelent - írta hétfőn közzétett jelentésében az Európai Bizottság (EB).


Havonta fürdik a Hold a Földről érkező oxigénionok záporában
Oszaka, 2017. február 1., szerda (MTI) - Bizonyítékot találtak arra, hogy a Föld légköréből minden hónapban oxigén árasztja el a Hold felszínét.


A környezeti fenntarthatóságra hívta fel a figyelmet Áder János
A környezeti fenntarthatóságra hívta fel a figyelmet Áder János köztársasági elnök a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen tartott keddi előadásában.


Thaiföldi püspökök az erdőirtás ellen
Thaiföld katolikus püspökei figyelemfelkeltő tevékenységbe kezdtek, mert az utóbbi időben az ipar, a mezőgazdasági terjeszkedés és a nemes fa kereskedelem által előidézett erdőirtás olyan méreteket öltött az országban, hogy társadalmi összefogás nélkül a pusztulás véleményük szerint már nem állítható meg.


Vörösiszap: Valakinek felelnie kell?
Az idézett mondat annak kapcsán jutott eszembe, hogy Veszprémben holnap kezdődik a tárgyalás a két évvel ezelőtt bekövetkezett vörösiszap katasztrófa miatt megvádolt tizenöt ember ügyében. Ők tizenöten mind a MAL Zrt. dolgozói, cégvezetőtől a gátőrig bezárólag.


A villanyautózás újabb mérföldköve
Most a minőségi tömeggyártás talán legrégibb és legnagyobb mestere, a Ford készül megmutatni, mit tud a villanyautózásról. Hamarosan bemutatkozik ugyanis a világ első olyan elektromos személyautója, amely már benzinesként elnyerte az Év autója díjat, és belsőégésű motorjával is a földkerekség egyik legsikeresebb modelljének számít. Annyi tehát már bizonyos: a Ford nem különcködőknek, a zöld imidzset külsőségekben jelző képmutatóknak, hanem az átlagos autóhasználóknak akar villanykompaktot gyártani.


Végre a Fiat is csinál villanyautót
Kevés olyan belsőégésű motorral hajtott autó létezik, amelyből annyi kis manufaktúra készített már villanyhajtású változatot, mint a Fiat 500-as. Az egyik villanyfiat-átirat, a milánói székhelyű Castagna luxusvillany Fiat 500-asa ráadásul nemrégiben be is írta magát a világtörténelembe. A líbiai felkelők a világsajtó nyilvánossága előtt rekvirálták egyik példányát az akkor még élő Kadhafi tábornok autógyűjteményéből.


A jövőnek üzen a Ford villanybiciklije
Ha valakinek eddig kétsége lett volna afelől, hogy a jövő egyik fontos városi közlekedési eszköze lehet a villanybringa, annak felül kell bírálnia álláspontját. A Ford is bemutatta ugyanis saját e-bike-ját, így biztosra vehető, hogy alapos piackutatás eredményeként, nem hobbiból, hanem kőkemény, jövőbeni piacszerzés reményében tette le névjegyét ez az autóipari óriás a járműgyártás e ma még különc szegmensében.


A Matra útja a villanybringákig
Igazán különös és tanulságos történet a Matra cégé. A Mécanique Avion TRAction több mint fél évszázados útja a hadiipartól a versenyautóépítésen és kisszériás autógyártáson át a villanybringákig, jól leképezi a világpiac alapvető változásait is.


1 2 3 4 5


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!