Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikMűanyag hulladékból áram Győrben
Műanyaghulladékot thermokatalitikus eljárással olajjá alakító, majd azzal villamos energiát termelő erőmű ipari modellje kezdte meg működését Győrben, az ipari parkban; a módszerrel a hazai energiaszükséglet 2-4 százalékát lehetne fedezni.


Nápoly utcáinak megtisztítását követeli Berlusconi kormányától az EU
Az Európai Bizottság figyelmeztette Olaszországot, hogy súlyos bírságra számíthat, ha nem távolítja el Nápoly utcáiról a hegyekben álló szemetet. Berlusconi a kormány és a válságstáb pénteken tartott tanácskozása után közölte, hogy külön forrásokat bocsátanak rendelkezésre az újabb válság megoldására. A miniszterelnök tíz napot adott a hulladékkal kapcsolatos problémák rendezésére.


Új madárfaj Magyarországon
Október 12-én, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vas megyei helyi csoportja egy kékfarkút (Tarsiger cyanurus) fogott Tömördön. A madarat meggyűrűzték, elengedték majd a következő két napon ugyan azon a helyen vissza is fogták, ezzel a Magyarországon hivatalosan megfigyelt madárfajok száma 403-ra nőtt.


Alginittel semlegesítenék a vörösiszap mérgező anyagait
Gércei alginittel csökkenteni lehet a vörösiszap lúgos kémhatását, és semlegesíthetők az iszap mérgező anyagai, ezt bizonyítják a kísérletek - mondta Gajdó Anna, az Alginit Kft. (Szentkút) ügyvezetője. Az alginit az ökogazdálkodáshoz használt anyag, megkövesedett biomassza.


A környezetvédelemben a jövő a megújuló energiáké
A környezetvédelemben jövő a megújuló energiáké, amiben kiemelt szerepe van az innovációnak - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetvédelmi államtitkára szerdán egy szakmai konferencián Budapesten.


Véget kell vetni a zabolátlan beruházásoknak Hévíz térségben
Megálljt kell parancsolni az ésszerűtlen és zabolátlan beruházásoknak Hévízen és térségében, a Balatonon vissza kell szorítani a robbanómotoros hajók használatát, a halászat helyett pedig a horgászatnak kell nagyobb teret engedni - közölte Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára Hévízen, a Fidesz helyi szervezete által rendezett környezetvédelmi konzultációt megelőző sajtótájékoztatón.


1 2 3 4Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!