HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikIllés: Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is
Az ilyen tipusú fedezeti rendszert az Egyesült Államokban honosították meg először, ennek a pénzügyi alap mellett a módszertana is fontos. A módszer lényege a szennyezett földterületek megszüntetése, kárelhárítása - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a Ma reggelben.


Vizsgálják a hamburgeradó bevezetésének lehetőségét
Támogatja a hamburgeradó bevezetését Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. Már vizsgálják, hogy a szakemberek mit szólnak ehhez. A tervek szerint az egészségtelen gyorséttermi hamburgerekre, sült krumplira, szénsavas italokra, chipsekre vetnék ki az új közterhet.


Az iszapömlés tizenhét sérültje van még kórházban
Az október negyedikén bekövetkezett katasztrófa során 10 ember vesztette életét, a legutóbbi áldozat péntek délelőtt halt bele súlyos égési sérüléseibe.


Bulgária engedélyezi a barnamedve kilövését
A környezetvédők tiltakozása ellenére Bulgáriában a jövőben engedélyezik a barnamedve vadászatát.


Hatmilliárd forintot takarítunk meg a nyári időszámítással
Mintegy hatmilliárd forinttal csökkent a nyári időszámításnak köszönhetően az áramfelhasználás költsége, a fogyasztás így 120 gigawattórával kevesebb, mint átállás nélkül lenne - közölte a Mavir.


Műanyag hulladékból áram Győrben
Műanyaghulladékot thermokatalitikus eljárással olajjá alakító, majd azzal villamos energiát termelő erőmű ipari modellje kezdte meg működését Győrben, az ipari parkban; a módszerrel a hazai energiaszükséglet 2-4 százalékát lehetne fedezni.


Nápoly utcáinak megtisztítását követeli Berlusconi kormányától az EU
Az Európai Bizottság figyelmeztette Olaszországot, hogy súlyos bírságra számíthat, ha nem távolítja el Nápoly utcáiról a hegyekben álló szemetet. Berlusconi a kormány és a válságstáb pénteken tartott tanácskozása után közölte, hogy külön forrásokat bocsátanak rendelkezésre az újabb válság megoldására. A miniszterelnök tíz napot adott a hulladékkal kapcsolatos problémák rendezésére.


Új madárfaj Magyarországon
Október 12-én, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) vas megyei helyi csoportja egy kékfarkút (Tarsiger cyanurus) fogott Tömördön. A madarat meggyűrűzték, elengedték majd a következő két napon ugyan azon a helyen vissza is fogták, ezzel a Magyarországon hivatalosan megfigyelt madárfajok száma 403-ra nőtt.


Alginittel semlegesítenék a vörösiszap mérgező anyagait
Gércei alginittel csökkenteni lehet a vörösiszap lúgos kémhatását, és semlegesíthetők az iszap mérgező anyagai, ezt bizonyítják a kísérletek - mondta Gajdó Anna, az Alginit Kft. (Szentkút) ügyvezetője. Az alginit az ökogazdálkodáshoz használt anyag, megkövesedett biomassza.


A környezetvédelemben a jövő a megújuló energiáké
A környezetvédelemben jövő a megújuló energiáké, amiben kiemelt szerepe van az innovációnak - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetvédelmi államtitkára szerdán egy szakmai konferencián Budapesten.


1 2 3 4 5


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!