Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikA Dunát is elöntheti a vörösiszap
A Zöld Baloldal szerint az almásfüzitői tározó sokkal veszélyesebb a kolontárinál: ha átszakad, beláthatatlan katasztrófa jön.


Állatbarát húsvét : Ne vásároljunk élő kiscsibét és nyuszit húsvétra!
Az állatvédő szervezetek az ünnepek utáni időszakban szembesülnek a tömegesen feleslegessé váló állatok kapcsán kialakuló állati problémával. A baj megelőzésével és a környezettudatos vásárlói szokások megismertetésével tehetünk az állatok védelméért!


Schmitt: 2 millió eurót adunk a csernobili szarkofág felújítására
Magyarország kétmillió euróval járul hozzá a csernobili atomerőmű betonszarkofágjának felújításához - közölte Schmitt Pál köztársasági elnök a kedden Kijevben rendezett adományozó értekezleten az MTV-vel.


Csernobilról nem tájékozatták a magyar polgári védelmet
1986. április 26-án két robbanás zajlott le a csernobili atomerőműben, az egyik vegyi, a másik mechanikai. Hatásukra harminchárom tűzfészekben lobbant fel a láng. Sorozatos szabálytalanságok okozták a nukleáris balesetet, amelynek során radioaktív anyagok kerültek a légkörbe.


Illés: Az előző érában egedélyeket adtak, hogy a vörösiszapba veszélyes hulladékot sülyesszenek!
Dr. Illés Zoltán államtitkári kinevezésekor a környezet és természetvédők fellélegeztek, mondván végre szakember vezeti a tárcát. Meg sem melegedett a széke, és máris berobbant a vörös-iszap katasztrófa: - emberéleteket követelt és hatalmas pusztítást végzet az állatvilágban, ingóban és ingatlanban.


Illés: Ahol a feladat van, ott kell lennie a pénznek is
Az ilyen tipusú fedezeti rendszert az Egyesült Államokban honosították meg először, ennek a pénzügyi alap mellett a módszertana is fontos. A módszer lényege a szennyezett földterületek megszüntetése, kárelhárítása - közölte Illés Zoltán környezetvédelmi államtitkár a Ma reggelben.


Vizsgálják a hamburgeradó bevezetésének lehetőségét
Támogatja a hamburgeradó bevezetését Szócska Miklós egészségügyi államtitkár. Már vizsgálják, hogy a szakemberek mit szólnak ehhez. A tervek szerint az egészségtelen gyorséttermi hamburgerekre, sült krumplira, szénsavas italokra, chipsekre vetnék ki az új közterhet.


Az iszapömlés tizenhét sérültje van még kórházban
Az október negyedikén bekövetkezett katasztrófa során 10 ember vesztette életét, a legutóbbi áldozat péntek délelőtt halt bele súlyos égési sérüléseibe.


Bulgária engedélyezi a barnamedve kilövését
A környezetvédők tiltakozása ellenére Bulgáriában a jövőben engedélyezik a barnamedve vadászatát.


Hatmilliárd forintot takarítunk meg a nyári időszámítással
Mintegy hatmilliárd forinttal csökkent a nyári időszámításnak köszönhetően az áramfelhasználás költsége, a fogyasztás így 120 gigawattórával kevesebb, mint átállás nélkül lenne - közölte a Mavir.


1 2 3 4Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!