HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikVálasz az ökoválságra
A történet 1972-ban, a titokzatos Bobcat Projekttel kezdődött, és az olajválságra választ kereső kisautó szériaérett változatát végül -az éppen kialakuló spanyolországi kapcsolat miatt, Henry Ford személyes döntése nyomán - Fiestára keresztelték. A gyártás megkezdése óta 35 év telt el, és 15 millió példány talált gazdára.


Divat lett a villanybringa
Divatba jött az elektromos bicikli Európában. Ez végre egy igazán jó hír, hiszen így idővel autóból, motorról és robogóról is sokak átcsábulhatnak e rövidebb távokon rendkívül praktikus, kényelmes, takarékos és környezetbarát egyéni közlekedési eszközre.


Ullmann Mónika váltott, konnektorból tankol
Ullmann Mónikáról mind szélesebb körben köztudott, hogy tudatos vásárló. A színésznő számára fontos a vásárolt termékek összetétele, minősége, szűk -és tágabb környezetének tudatos védelme. Egy nagyvárosban élő színésznő számára nem könnyű feladat a környezettudatos élet kialakítása, de a művésznő a sok kicsi sokra megy elvét vallja.


Szebb jövőt hoz a villanykorszak?
Szívemből szóló jövőképet vázolt felt Siim Kallas, az EU közlekedési biztosa: belsőégésű motorral szerelt autóktól mentes városok, a jelenleginél sokkal nagyobb arányú vasúti személy- és teherszállítási részarány. Ahogy fogalmazott: az élhető, kevésbé környezetszennyező közlekedés kulcsát a klasszikus személyautók használatának jelentős korlátozásában látja.


Zöld motor a Hungaroringen
Soha nem gondoltam volna, hogy egy hungaroringi sportmotorbemutatón is lelhetek ökológiailag korrekt járműveket. A Honda idei sportmotorjainak bemutatkozása erre rácáfolt, ugyanis a CBR 250 személyében egy - ha szabad így mondani - magas noemisszió faktorú, mégis kifejezetten sportmotoros élvezeteket (is) nyújtó kétkerekű került a látókörömbe.


A Dunát is elöntheti a vörösiszap
A Zöld Baloldal szerint az almásfüzitői tározó sokkal veszélyesebb a kolontárinál: ha átszakad, beláthatatlan katasztrófa jön.


Állatbarát húsvét : Ne vásároljunk élő kiscsibét és nyuszit húsvétra!
Az állatvédő szervezetek az ünnepek utáni időszakban szembesülnek a tömegesen feleslegessé váló állatok kapcsán kialakuló állati problémával. A baj megelőzésével és a környezettudatos vásárlói szokások megismertetésével tehetünk az állatok védelméért!


Schmitt: 2 millió eurót adunk a csernobili szarkofág felújítására
Magyarország kétmillió euróval járul hozzá a csernobili atomerőmű betonszarkofágjának felújításához - közölte Schmitt Pál köztársasági elnök a kedden Kijevben rendezett adományozó értekezleten az MTV-vel.


Csernobilról nem tájékozatták a magyar polgári védelmet
1986. április 26-án két robbanás zajlott le a csernobili atomerőműben, az egyik vegyi, a másik mechanikai. Hatásukra harminchárom tűzfészekben lobbant fel a láng. Sorozatos szabálytalanságok okozták a nukleáris balesetet, amelynek során radioaktív anyagok kerültek a légkörbe.


Illés: Az előző érában egedélyeket adtak, hogy a vörösiszapba veszélyes hulladékot sülyesszenek!
Dr. Illés Zoltán államtitkári kinevezésekor a környezet és természetvédők fellélegeztek, mondván végre szakember vezeti a tárcát. Meg sem melegedett a széke, és máris berobbant a vörös-iszap katasztrófa: - emberéleteket követelt és hatalmas pusztítást végzet az állatvilágban, ingóban és ingatlanban.


1 2 3 4 5


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!