HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikMoslékot esznek az ukrán rabok
Rettenetes viszonyok uralkodnak az ukrajnai börtönökben, szögezi le írásában az egyik ukrajnai portál. A zsúfoltságon, a börtönőri túlkapásokon és az embertelen bánásmódon kívül az alultápláltsággal is szembe kell nézniük a fogva tartottaknak.


Emlékezni és emlékeztetni mindnyájunk kötelessége
A budapesti gettó felszabadulásának 66. évfordulójára a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége, a Budapesti Zsidó Hitközség és az Autonóm Ortodox Izraelita Hitközség meghívására Budapestre érkezik Israel Meir Lau, Izrael Állam volt országos főrabbija, Tel-Aviv vezető főrabbija, a jeruzsálemi Yad Vashem Intézet elnöke.


A keleti egyházak fokozott biztonsági védelem mellett ünnepelték a karácsonyt
A keleti egyházak január 7-én ünnepelték a karácsonyt. XVI. Benedek pápa vízkeresztkor jókívánságait fejezte ki e közösségeknek, és azért imádkozott, hogy Isten jósága erősítse meg őket hitükben, reményükben, szeretetben, s adjon békességet mindazoknak, akik a megpróbáltatások idejét élik.


Mégis a haditengerészet állományában marad az Auróra
Az Auróra páncélos cirkáló a korábbi hírekkel ellentétben mégis a haditengerészet állományában marad, a flotta biztosítja fenntartását, javítását, a műszaki kiszolgálást, mindössze a haditengerészek hagyják el a hajót, s helyüket civil személyzet veszi át.


Félezer szovjet és orosz filmet nézhetünk a neten
A Moszfilm stúdió több mint 500 szovjet és orosz filmet, köztük számos remekművet tett elérhetővé honlapján: az alkotások ingyenesen vagy csekély díj fejében megtekinthetők.


Idén tavasszal boldoggá avathatják II. János Pált
Andrea Tornielli Vatikán-szakértő arról számol be az Il Giornale című olasz újság január 4-i számában, hogy a Szenttéavatási Ügyek Kongregációjának orvosi szakértői elismerték a II. János Pál közbenjárásának tulajdonított csoda hitelességét. Az esetet a teológusok is hitelesnek ítélték.


Pravoszláv karácsony Kijevben
A pravoszláv karácsony január 6-7, szentestei programmal indul, családi vacsora, mise a templomban, majd karácsony hétfőn pihenik ki az előző napi fáradalmakat. Az ukránok - az oroszokhoz hasonlóan - minden ünnepnek kellő figyelmet szentelnek, ismerjük a mondást: если гулять, то гулять... Szeretek az ukránokkal együtt ünnepelni, "megadni a módját", jókedvben társaságban, nagy beszélgetések mellett örülni az ünnepnek no és az ünnepeltnek komolyabb, vagy vicces hangvételű pohárköszöntők mellett. Gazdagon terített asztalok, hosszú menűsor: saláták, halak, hideg és meleg előételek széles választéka, hagyományos, az ünnephez illeszkedő fő fogások, vodka, jó borok, természetesen узвар és a legközelibb családtagok, barátok társasága ül össze, hogy számos тост során emlékezzék meg az ünnep, vagy az ünnepelt nagyságáról.


Népszabadság-Népszava: Magyarországon megszűnt a sajtószabadság
A két napilap teljes címlapon tiltakozik az új médiaszabályozás ellen. A Népszabadság címoldalán egyetlen mondat olvasható magyarul és az Európai Unió további 22 hivatalos nyelvén: "Magyarországon megszűnt a sajtószabadság!"


KISZ: Az MSZP a luxusbaloldal pártja!
A Baloldali Front – Kommunista Ifjúsági Szövetség felháborodással értesült arról, hogy a Magyar Szocialista Pártban úgynevezett „Forradalmi marxista tagozat” alakulna. A Baloldali Front szerint, az MSZP a luxusbaloldal pártja, amely Gyurcsány Ferenchez hasonló milliárdosok és nagytőkések bázisába.


IPhone-nal küldhetünk üzeneteket a Siratófalhoz
Újszerű iPhone-alkalmazással rukkolt elő egy izraeli alapítvány. A világ bármely pontjáról felkereshetik iPhone-készülékükkel a jeruzsálemi Siratófalat a készülékek birtokosai.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!