HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikAbortusz helyett örökbeadás – európai alapelv is lehetne
A Zenit hírügynökség a magyar abortuszplakát-ügy kapcsán megkérdezte Carlo Casinit, az Európai Parlament alkotmányügyi bizottságának elnökét. Mint ismeretes, Viviane Reding igazságügyi EU-biztos közölte: nincs összhangban az Európai Unió Progress Programjának szabályaival az abból anyagilag támogatott magyarországi abortuszellenes kampány.


XVI. Benedek pápa a II. János Pál-kiállításon
A II. János Pál – XVI. Benedek pápa tisztelete a boldoggáavatás alkalmából címmel a Szent Péter téri kolonnád Nagy Károly-szárnyában májusban megnyitott tárlatot július 6-án tekintette meg Benedek pápa. A Szentatyát Giovanni Lajolo bíboros, a Vatikáni Kormányzóság elnöke fogadta; Barbara Iatta és Roberto Pulitani, a kiállítás összeállítói kísérték végig a termeken – olvasható a Vatikáni Rádió magyar nyelvű honlapján.


Megtalálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékmű ellopott elemeit
Megtalálták a zalaegerszegi holokauszt-emlékműről ellopott elemeket; a rendőrök elfogták és őrizetbe vették a bűncselekmény elkövetésével gyanúsított zalabaksai férfit - közölte a rendőrség csütörtökön.


Felújítják a zsidó temető világháborús hősi halottjainak sírjait
Egy év alatt felújítják és restaurálják, majd emlékparkká alakítják a fővárosi Kozma utcai zsidó temető első világháborús hősi halottainak parcellájában lévő sírokat - jelentette be kedden Hende Csaba honvédelmi miniszter, Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke és Zoltai Gusztáv, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetségének ügyvezető igazgatója.


Vasút – gond az átszállásnál Záhonyban
A nyári menetrend bevezetése óta számos Magyarországra vonattal utazó kárpátaljai magyarnak bosszúságot okoz, hogy a Csapról reggel 7 óra 32 perckor induló személyvonat 7 óra 50 perckor érkezik meg Záhonyba, viszont a Záhonyból Budapestre induló személyvonat, melyhez más csatlakozások is kötődnek, 8 óra 3 perckor indul Záhonyból. A két időpont között tehát csupán 13 perc van, miközben a határőrök és a vámosok vizsgálatot tartanak az utasok körében.


Nemi erőszak és a holokauszt
Egy 2010-ben kiadott könyvnek köszönhetően fokozatosan nyilvánossá válnak a holokauszt eddig még ismeretlen történetei a megerőszakolt áldozatokról, olyan nőkről, akik az átélt szörnyűségek hatására és az erőszaktevés lelki következményeiből adódóan ritkán beszéltek erről, mert szégyellték mindazt, ami velük történt.


Az egyes számú terrorista… az interneten
Bin Laden vírus lett – írja az Izvesztyija. Ez az egyik nem politikai jellegű következménye annak, hogy az amerikaiak felszámolták az al-Kaida vezérét. Most az egyes számú terrorista az interneten „sétálgat” és megfertőzi a kíváncsiskodó felhasználók számítógépeit. Oszama bin Laden fényképe, amely halála után készült, hamisnak bizonyult. Ezt viszont felhasználták a hackerek. Leveleket küldözgetnek, amelyben ajánlják a felhasználóknak, hogy tekintsék meg az Abbotábád pakisztáni városban történt mészárlás videóját. Az FBI hivatalosan figyelmeztetett: nem kell bedőlni a csaléteknek ,ami vírust tartalmazhat. A valódi fényképeket még nem mutatták be. Amint Leon Panetta, az amerikai CIA igazgatója elmondta, „a kormányban azon gondolkodnak, hogyan történjen a bemutatás”. A Fehér Házban azt mondják, hogy a képek borzasztó hatást keltenek és nincs helyük a lapok első oldalain. „Pontos utasítást kaptunk bin Laden megsemmisítésére. Nem volt alternatíva”- szögezte le Panetta.


Hatvan éve szentelték pappá XVI. Benedek pápát
Hatvan évvel ezelőtt, 1951. június 29-én szentelték pappá Joseph Ratzingert a freisingi katedrálisban. Imádkozzunk Benedek pápánkért az ősi imádság szavaival: Dominus conservet eum, et vivificet eum, et beatum faciat eum in terra, et non tradat eum in animam inimicorum eius. Az Úr tartsa meg őt, éltesse őt, és tegye őt boldoggá a földön, és ne adja őt ellenségeinek kezére!


Félelmetes eutanázia-törvény készül Spanyolországban!
El kellene utasítani vagy módosítani kellene az új spanyol eutanázia-törvényt a spanyol püspökök szerint.


Ukrán hackereket vettek őrizetbe az SZBU és az FBI együttműködésével
Az Ukrajnai Biztonsági Szolgálat (SZBU) munkatársai egy nemzetközi akció (közel tucatnyi ország rendvédelmi szervei vettek részt benne) keretében őrizetbe vették egy ukrajnai hacker-csoport tagjait.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!