Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikA pápa fogadta Mahmúd Abbászt
Június 3-án, pénteken délelőtt a Szentatya kihallgatáson fogadta a Palesztin Hatóság elnökét, Mahmúd Abbászt. aki ezt követően találkozott Tarcisio Bertone bíboros államtitkárral, valamint Dominique Mamberti érsekkel, az államközi kapcsolatok titkárával.


József Attila: Nem, nem, soha!
A vers a trianoni békeszerződésre reflektál erősen hazafias hevülettel, az ott elvesztett területek visszafoglalását vetítve előre, egyúttal pedig tökéletesen kifejezve az akkori közhangulatot. Az írást a Területvédő Liga „fedezte fel” és kezdte használni saját propagandacéljaira, amivel egy csapásra országosan ismertté tették (és ezzel együtt József Attilát is). Tartalma miatt a Magyar Hiszekegy mellett a Horthy-korszak egyik legnépszerűbb verse lett, a címe pedig (változatos formában) számtalan propagandakiadványon (plakát, füzet, stb.) és propagandaterméken (gyufa, szódásüveg, stb.) szerepelt. Magának a Területvédő Ligának is a nem hivatalos jelszavává vált („Nem! Nem! Soha!” formában).


Ukrán páncélos személyszállítók Irakban
A napokban 26 darab ukrán gyártmányú páncélos személyszállító (БТР-4) érkezett az Iraki Köztársaságba - tájékoztat a Korrespondent.net.


A Jobbik ismét kiáll a székelység mellett!
Örömmel és egyben megdöbbenéssel értesültem a Brüsszelben megnyitandó székelyföldi képviseleti iroda körül kialakult eseményekről. Örömöm annak szól, hogy a Jobbik által a kezdetektől fogva támogatott székely önrendelkezés egy lépéssel közelebb került a megvalósuláshoz azáltal, hogy Kovászna és Hargita megyék a brüsszeli képviselet segítségével a jövőben hatékonyabban lobbizhatnak azokért az EU-s pénzügyi forrásokért, melyek elősegíthetik Székelyföld anyagi és közvetve szellemi gyarapodását, az Erdélyben őshonos magyarság megmaradását.


A Holokauszt vagonkiállítás Szentendrére érkezik
A holokauszt vagonkiállítás projekt célja, a holokauszt történelmi tényeivel megismertesse a fiatalokat, és ezáltal az emberségre nevelje őket. A vagonban a rendhagyó történelemórán konkrét emberi sorsok, élettörténetek révén, pozitív példát kapnak, miként lehet embernek maradni minden körülményben.


Miért csak a "maffiózók" parkolhatnak ingyen?
Kevés hatékonyabb módját ismerem a belvárosi forgalomcsillapításnak - és ezáltal a szmogveszély csökkentésének -, mint egy komoly összegű, kevés kivételt engedő, jól ellenőrzött és jogilag egyértelmű parkolási díjrendszer.


XVI. Benedek: „A zsoltárt Liszt először elimádkozta, és csak utána írta át zenére”
„Liszt minden idők egyik legnagyobb zongoraművésze és zseniális zeneszerző volt, nem csak zongorarabjai, hanem szimfonikus és egyházzenei művei által is” – mondta XVI. Benedek pápa a magyar köztársasági elnök által felajánlott koncertet követően.


Kisvárdán a holokauszt 67. évfordulójára emlékeztek
Ma a múltat a jelenbe emeljük. A múlt a holokauszt a 600 ezer magyar és 7 ezer Kisvárda és környékéről elhurcolt zsidó áldozatával, örökös jelenné válik, azáltal, hogy nem feledjük, nem feledhetjük a holocaust áldozatait!


Jobbik: „A XX. század tisztázatlan gyalázata: Trianon”
A Jobbik Magyarországért Mozgalom váci szervezete a trianoni gyásznap 91. évfordulójának alkalmából gyermek-ifjúsági képzőművészeti pályázatot hirdet. A pályázat meghirdetői nemes vetélkedésre hívják az általános és középiskolás tehetségeket.


A Szentatya magánkihallgatáson fogadta Schmitt Pált
Magyarország május 27-én koncertet adott a vatikáni VI. Pál-audienciateremben XVI. Benedek pápa tiszteletére. A Szentatya ez alkalomból fogadta Schmitt Pál köztársasági elnököt.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!