HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikOrbán Viktor a zsidó újév alkalmából írt levelet
A magyar kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy a zsidó közösség méltósággal és nyugalommal ünnepelhesse a zsidó újévet – írta Orbán Viktor miniszterelnök a ros hásáná alkalmából a honlapján közzétett levelében.


Hiller István a FEPS tagja lett
Hiller István a FEPS tagja lett Az Európai Szocialisták Pártjának (PES) alapítványa legutóbbi ülésén tudományos tanácstaggá választotta Hiller Istvánt, az MSZP országgyűlési képviselőjét.


Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő nyílt levele
Mély megdöbbenéssel értesültem arról, hogy Magyarország nem támogatja a női kvóta bevezetését a nagyvállalatok vezető testületeiben (értve ezalatt különösen a felügyelő bizottságokat). Sajnálattal vettem tudomásul, hogy Ön és nyolc európai minisztertársa még azelőtt jelezte elutasító álláspontját az Európai Bizottságnak, hogy a hivatalos bizottsági javaslat nyilvánosságra került volna - kezdi Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő nyílt levelét Balog Zoltán miniszter úrnak.


Létezik örök szerelem? – Bagi László újságíró jegyzete
Sokat gondolkodtam már azon, hogy vajon mi lehet a titka, hogy egy párkapcsolat a kezdeti felfokozott érzelmek lanyhulása után is tovább éljen.


Az ősz
Az ősz az elmúlás kezdetének a jelképe, az iskolakezdés ideje és az arany, valamint a barna színek megtestesítője. Az ősz a mérsékelt égöv egyik évszaka. Trópusi, illetve száraz és hideg égövi tájakon nem létezik. A csillagászati ősz szeptember 23-ától december 22-éig tart. Szeptember 23: A napsugarak ismét az Egyenlítőn delelnek 90 fokos szögben. A nappalok és az éjszakák hossza az egész Földön egyforma. Ez az őszi napéjegyenlőség időpontja. Utána a nappalok tovább rövidülnek az északi félgömbön. Vége az Északi-sarkon tartó állandó nappalnak, jön a féléves éjszaka és a Déli-sarkon következik a féléves nappal.


A termelői piacok reneszánsza - Harangi Fülöp jegyzete
Az elmúlt hónapok során a budapestiek megtapasztalhatták, hogy a magyar vidék ízei, termékei meghódították a fővárost a termelői piacok reneszánszának köszönhetően. Egyre több ilyen típusú elárusítóhely nyílik a városban, amelynek következtében a vidék és a város ismét egymásra talált, a múlt mesterségesen generált szembenállását követően. Ezek a piacok mindenféle finomságokkal várják a vásárlókat, igazi egészséges és jóízű ételekkel vagy éppen friss gyümölcsökkel, minden földi jóval, amit az ember csak kívánhat magának.


Párkapcsolati töredékek II. – Bagi László újságíró jegyzete
Ha görcsösen keressük a másik felünk, soha nem találunk rá, csak időlegesen táborozunk le valaki mellett, miközben mindig hiányozni fog valami. Majd akkor botlunk bele, amikor nem számítunk rá, amikor már-már le is mondtunk róla, hogy létezik.


Csima Endre: Meleggyűlölő rendőrök intézkedtek a budapesti éjszakában?
Teljes körű ellenőrzést tartott augusztus 23-án éjjel az Országos Katasztrófavédelem, és a BRFK a Club Underground nevű melegbarát szórakozóhelyen, Budapest belvárosában, a Dohány utcában. Bár az ellenőrzést a törvényes jogszabályi előírások alapján megkezdhették, folyamata és befejezése, az intézkedést foganatosító rendőrök részéről, nemi identitás ellenes diszkriminációra utal.


„Rettegő” kisebbség kontra magyar vidék – Bagi László bűnügyi újságíró jegyzete
A sokat hangoztatott magyar rasszisták, fajgyűlölők után, épp itt lenne az ideje, hogy a hatalom elismerje, hogy az éremnek mindig két oldala van: - mondjuk ki végre, hogy létezik cigány rasszizmus is, amely egy egyre inkább erősödő tendencia, és amelynek a vidéki magyarság képviselői - többek között - az elszenvedői.


Túlélők fala a Holokauszt Emlékközpontban
A Túlélők fala elnevezéssel új interaktív installációt mutatnak be kedden a Holokauszt Emlékközpontban.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!