HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikEgyediség, egyéniség – Bagi László újságíró jegyzete
Akiben nincs némi egyediség egyszerűen elvész a tömegben! Olyanok, mint az árnyak, ott vannak körülöttünk, ám mégsem tulajdonítunk nekik jelentőséget, észre sem vesszük őket, hacsak tudatosan nem figyelünk.


A kutyák miért harapósabbak ősszel?!
Az utóbbi időben sűrűbben hallani kutyák által okozott harapásos tragédiákról. A háziállatok tetteiért a gazdáknak kell büntetőjogilag is felelni. Azonban néhány óvintézkedéssel a tépéses - harapásos baleseteket meg lehetne előzni!


Daganatos gyerekek a gokart pályán
Maszk és sisak – ez volt a gyerekek kedvenc viselete október 13-án, a jótékonysági gokart délutánon. A Daganatos.hu Alapítvány által támogatott 12 család vett részt a rendezvényen, melynek fő célja az volt, hogy maradandó élményt szerezzen a beteg gyerekeknek.


Akár ezer kilogrammos bombát is találhatnak Magyarországon
Akár ezer kilogrammos légibombát is találhatnak Magyarországon, hiszen az amerikai hadsereg ilyeneket is ledobott a második világháborúban - mondta Horváth Csaba hadtörténész pénteken. A Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense közölte: hivatalosan 1944 áprilisa körül kezdték az amerikaiak bombázni Magyarországot. Elsősorban olyan célpontokat támadtak, amelyek logisztikai szempontból fontosak voltak, vagyis hidakat, vasútvonalakat és utakat.


Gurmai: Fele-fele arányban kell férfit-nőt jelölni!
Negyedik alkalommal rendezett transzatlanti esélyegyenlőségi szemináriumot az Európai Progresszív Tanulmányok Alapítványa (FEPS). Megnyitó beszédében dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, a FEPS alelnöke úgy fogalmazott, hogy a nők arányos képviselete kulcsszerepet játszhat a baloldal sikeres választási szereplésében, a gazdasági életben jelenleg fennálló igazságtalan helyzetet pedig – ha kell – szabályokkal kell megváltoztatni.


Vörösiszap per
A MAL Zrt. jelenlegi vezérigazgatóját, az ügy elsőrendű vádlottját hallgatta meg ma a Veszprémi Törvényszék büntető tanácsa. Bakonyi Zoltán a katasztrófa idején cégvezető volt, egyúttal az igazgatótanács tagja. Vallomását azzal kezdte, hogy ha a percek alatt lezajlott katasztrófának bármiféle előjele lett volna, ő és vádlottársai mindent megtettek volna azért, hogy a tragédiát megelőzzék. Azonban egyetlen előre látható, vagy sejthető jel nem mutatott arra, hogy bármilyen rendkívüli esemény fog bekövetkezni.


Gurmai: A nyugdíj ne kegy legyen, hanem jog!
Dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő, az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének ötödször újraválasztott elnöke, valamint Korózs Lajos, a Magyar Szocialista Párt elnökségi tagja október 15-én közös fórumot tartott az európai, valamint magyar nyugdíjasok helyzetéről, különösen a nyugdíjas nőket érő igazságtalan különbségekről.


Folytatódik a vörösiszap per
A szeptemberi tárgyalás-sorozat után ma a másodrendű vádlott kihallgatásával folytatódott a MAL Zrt. dolgozói és vezetői ellen indított büntetőeljárás.


Negyedmillió ügynök lehetett a pártállamban
Negyedmillióra becsülhető a pártállami rendszerben Magyarországon ügynökként tevékenykedők száma, eddig mintegy négyezer azonosítását segítette elő az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára (ÁBTL), és négyszáz körül van azok száma, akiknek a neve a széles nyilvánosság elé került - mondta Gyarmati György, a történeti levéltár főigazgatója kedden Budapesten.


fődíj és a legjobb operatőr díja Moszkvában
Fődíjas lett Fliegauf Bence Csak a szél című alkotása a moszkvai 2morrow/Zavtra nemzetközi független filmfesztiválon, amelynek zsűrije a legjobb operatőr díját a filmet fényképező Lovasi Zoltánnak ítélte oda.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!