HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Kreml: az orosz és az amerikai katonák között működik a konfliktusmegelőző vonal
Az orosz és az amerikai intézmények között továbbra is működik a konfliktusok megelőzését szolgáló különleges vonal - mondta Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője újságíróknak csütörtökön Moszkvában.

Peszkov közölte, hogy a vonal mindkét fél részéről aktív. Azt nem részletezte, hogy az összeköttetésen keresztül folyik-e párbeszéd egy Szíria elleni esetleges amerikai katonai csapásról.
A szóvivő hangsúlyozta, hogy a Kreml szerint továbbra is el kell kerülni azokat a lépéseket, amelyek hozzájárulhatnak a feszültség további növekedéséhez Szíriában. Úgy ítélte meg, hogy az ilyen intézkedések "rendkívül destruktív hatást gyakorolnának a szíriai rendezés egész folyamatára".
Peszkov hozzátette, hogy Moszkva nagy figyelmet fordít a Szíriával kapcsolatban Washingtonban elhangzó kijelentésekre. Közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz államfő napirendjén egyelőre nem szerepel Donald Trump amerikai elnökkel folytatandó telefonbeszélgetés. Mint mondta, "ez a téma Moszkva és Washington között nem merült fel".
Trump amerikai elnök csütörtökön egy Twitter-üzenetben azt üzente Oroszországnak, készüljön fel arra, hogy rakétákat fog kilövetni Szíriára a kelet-gútai Dúmát ért állítólagos vegyifegyver-támadás miatt. Washington hitelt ad szíriai ellenzéki szervezetek állításának, miszerint Damaszkusz erői szombaton vegyi fegyvert vetettek be a városban. Az állítólagos incidens következtében értesülések szerint többtucatnyi polgári lakos életét vesztette.
Valerij Geraszimov orosz vezérkari főnök még március 13-án kilátásba helyezte mind a Szíriára irányuló rakétáknak, mind pedig hordozóeszközeiknek a kilövését, ha azok orosz katonák életét veszélyeztetnék.


kpd \ kkp \ bpt

MTI


Fotót készítette: online foto
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.hu


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!