Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Donald Trump: a hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll
A hit az amerikai élet és szabadság középpontjában áll - hangsúlyozta Donald Trump amerikai elnök az idei Nemzeti Imareggelin csütörtökön Washingtonban.

A rendezvényt megnyitó beszédében az elnök hangsúlyozta: Amerika a hívő emberek nemzete, és az országot erősíti az ima ereje.
"Ma hálát adunk Istennek, hogy amerikaiak vagyunk" - fogalmazott Trump.
Az amerikai elnök beszédében szólt az Egyesült Államokat sújtó, járvány méreteit öltő kábítószer-fogyasztás gondjairól és az Iszlám Állam nevű terrorszervezet által elkövetett vallási üldözésekről. "Ma az Iszlám Állam ellen küzdő koalíciós erők csaknem 100 százalékát felszabadították azoknak a területeknek Irakban és Szíriában, amelyeket ezek a gyilkosok nemrégiben még ellenőrzésük alatt tartottak" - szögezte le Donald Trump. Hozzátette: az Iszlám Állam elleni küzdelemben "még sok a tennivaló, de soha nem pihenünk meg, amíg teljesen be nem fejezzük a munkánkat".
Az imareggeli kezdete előtt az elnök Twitter-bejegyzésben utal arra, hogy a rendezvényen sok vallási és politikai vezető és "sok barátom" lesz jelen. A Nemzeti Imareggeli az Egyesült Államokban 65 esztendőre visszatekintő hagyomány, amelyet Abraham Vereide, norvég születésű amerikai metodista tiszteletes hívott életre. Minden év első csütörtökén rendezik az amerikai fővárosban, az idén kivételesen a hónap második csütörtökén tartják. A minden alkalommal a washingtoni Hilton szálloda báltermében megtartott rendezvény "házigazdája" az amerikai kongresszus.
Dwight Eisenhower elnöksége óta valamennyi amerikai elnök részt vesz és beszédet mond a több mint száz országból érkező, több ezer vendég jelenlétében.


kjj \ kpl

MTI


Fotót készítette: ONLINE FOTO
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.huAdatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!