Tel Aviv   New York   Budapest   Moszkva       Kijev

HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Indul a 2018-as Részvényfutam tőzsdejáték
Hétfőtől regisztrálhatnak és február 1-től játszhatnak a 2 millió forintos virtuális tőkével induló, összesen 20 kereskedési napos online tőzsdejátékon a 9-14. osztályos, 14. évüket betöltött középiskolások és tanáraik, a Részvényfutam a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapjáról érhető el - közölte a BÉT és a Pénziránytű Alapítvány hétfőn az MTI-vel.

A tőzsde és az alapítvány közös játékának célja a befektetői tudatosság növelése és a tőzsdei ismeretek bővítése.
A közleményben felidézték, tavaly év végén fogadta el a kormány a lakosság pénzügyi tudatosságát fejlesztő hétéves nemzeti stratégiát. A Nemzetgazdasági Minisztérium vezetésével kidolgozott stratégia megvalósítását a többi között a Magyar Nemzeti Bank, valamint a jegybank kezdeményezésére létrejött Pénziránytű Alapítvány programjai is segítik.
A játék alatt a BÉT Prémium és Standard kategóriájába sorolt 40 részvénnyel és a BUX ETF-fel (tőzsdén kereskedett befektetési alap, amely a BUX index értékének változását követi) valós idejű árfolyamok mellett kereskedhetnek a résztvevők, és a napi három, a tudásanyag bővítését szolgáló kvízkérdésekre adott válaszaikkal is növelhetik profitjukat.
A február 28-ig tartó versenyen összesen 600 ezer forint értékben nyerhetnek díjakat a legjobban teljesítő részvényfutamosok. A játék végén a legmagasabb értékű portfoliót elérő diákot és tanárt díjazza a tőzsde, emellett a legtöbb helyes kvízválaszt adó játékosok is kapnak ajándékot.
A Pénziránytű Alapítvány további különdíjakat ajánl fel a pénzügyi nevelést kiemelten fontosnak tartó középiskolákat és kollégiumokat összefogó Pénziránytű Iskolahálózat legjobban szereplő diákjai és tanárai, valamint a legaktívabb iskolák számára.
Merényi Zsuzsanna, a Pénziránytű Alapítvány oktatási igazgatója a közlemény szerint elmondta: a másodszor megrendezett játék egyik újdonsága a négy tőzsdei témakörre kidolgozott oktatási háttéranyag, amelyre támaszkodva a pedagógusok életszerű pénzügyi ismereteket fejlesztő órákat tarthatnak a középiskolás diákoknak a játék alatt vagy a későbbiekben is.
Végh Richárd, a Budapesti Értéktőzsde elnök-vezérigazgatója kiemelte, minél korábban le kell rakni az alapokat, a fiatalon elsajátított sokrétű pénzügyi tudás ad hátteret a későbbi, megfelelő pénzügyi döntések meghozatalához.

gká \ gfp

MTI


Fotót készítette: ONLINE FOTO
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.huAdatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!