HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

Kiss Rozália szellemgyógyász: A test tehetetlen hústömeg, a gyógyulás fejben dől el!
A betegség lényege: - a fájdalom miatt, a beteg nem meri terhelni az adott végtagot, ezért csontja és izmai elgyengülnek. A betegség oka:- a fájdalmat leggyakrabban, valami külső fizikai sérülés, például porckorongsérülés, törés váltja ki. Emellett reumatológiai, ortopédiai, akár daganatos betegségek tüneteként is kialakulhat.

A betegség tünetei: - a betegnek annyira fáj, például a karja, hogy inkább hetekig, hónapokig nem használja. Izmai így elgyengülnek, elsorvadnak, csontjai nem erősödnek. Végül, ha a fájdalom már meg is szűnt, akkor sem tud majd semmit sem csinálni az adott végtaggal.
Elvégezhető vizsgálatok: - mindenképp orvos, szakember segítségét kell kérni. Mindig van megoldás, ha más nem, műtét útján.
Az orvos a beteg kikérdezése és kivizsgálása után, megkeresi a fájdalmat kiváltó okot. Ehhez vérvizsgálatot végeztet, röntgen, esetleg CT felvételeket készíttet.
A betegség várható kezelése: - első körben, fájdalomcsillapítókat ad a betegnek. A kiváltó okot kezelik. Például, gyulladáscsökkentő szereket adnak, esetleg műtétre kerülhet sor. A sorvadt izmok erősítésére, tornáztatják az érintett végtagot.
Javaslatok: - bármennyire is fáj, nem szabad teljesen tehermentesíteni az adott végtagot. Nagyon fontos a gyógytorna! Ezzel meg lehet előzni az állapot további romlását, akut állapot kialakulását, ill. meg lehet gyógyítani, elkerülni az izomsorvadást. Az úszás szintén jó hatású.
A betegség várható lefolyása: - a fájdalom elmúltával, kitartó kezeléssel, ami sajnos, akár több hónapig tart, újra használni tudja az érintett végtagot. Ezért érdemes, és kell együttműködni a szakemberrel, minden kezelésnek, esetleges műtétnek alávetnie magát a beteg embernek. Nem szabad félni a műtéttől, a hosszú terápiás kezelésektől sem. Arra kell gondolni, hogy a megpróbáltatások célja a gyógyulás, amelynek a végén 90 százalékos siker érhető el. Például az adott, sérült végtag, újra funkcionálisan használható lesz. Ha valaki azt akarja, hogy a keze jó legyen, akkor tegyen érte. A test önmagában egy tehetetlen hústömeg, minden a fejben dől el, valamint, hogy a beteg mennyire együttműködő, mennyire fogadja el, és közreműködik a külső segítővel, adott esetben az orvossal. De mindezt, hogy meggyógyuljon, neki is akarni kell! Mert a gyógyulás leginkább az agyban dől el. Miért kell szenvedni, miért kell beletörődni a rosszba, a fájdalomba? Miért nem lehet eldönteni, hogy harcoljunk ellene, elfogadva a segítséget? Hiszen hiába van ott a segítség, ha fejben a beteg ellenáll, nem működik együtt. Akkor hiába segítő szándék, hiába a segítség, ha beteg eldobja magától azt, és eldönti, hogy ő nem gyógyulhat meg. Akkor saját maga, önellensége! A gyógyulás kulcsa a külső segítség mellett, midig fejben dől el. Hiszen újra kiemelném, a test önmagában, csak egy tehetetlen hústömeg! El kell fogadni az orvosi segítséget. A nehezebb utat választani mi értelme? Szenvedni a betegségtől? Miért nem lehet orvoshoz fordulni? Miért kell megvárni, például egy darabos kéztörésnél, hogy az izmok elsorvadjanak, és szenvedni a fájdalomtól?

Ha valaki megmakacsolja magát, és azt mondja, hogy "így meg úgy", nem megy az orvoshoz, hogy például a keze meggyógyuljon, az önmaga felett mond ítéletet, önmagát ítéli örök fájdalomra, tehetetlenségre. Hiszen a gyógyulást is akarni kell, hiszen az egészség nem játék. Ha valaki nem tesz, csak vár, hiába, mert ahogy mondani szokták, mindenért tenni kell, a "sültgalamb" senkihez nem repül be magától. Semmilyen betegség nem játék: - legyen az daganat, csontritkulás, vagy izomsorvadás.
El kellene gondolkodni, és a negatív gondolatok, a beletörődés, a nemtörődömség helyett, a gondolatokat arra fókuszálni, hogy igenis gyógyulni akarok, és nem dobom el a segítséget. Hiszen minden zsákutcából tűnő útról, van visszafelé! Csak el kellene gondolkodni, hiszen önmagamat ismételve, a test önmagában egy tehetetlen hústömeg, a gyógyulás kulcsa, a külső orvosi segítség mellett, főleg a fejben dől el. A gyógyulás a gondolatokban, az agyban, az akarattal kezdődik!

Kiss Rozália szellemgyógyász

Fotót készítette: ahirlap.hu
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.hu


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!