HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
Mozaik
eszközök:

DK: ne vehessen részt a magyarországi választáson az, aki soha nem élt itt
A Demokratikus Koalíció szerint a Fidesz szavazatvásárlásra használja azt a mintegy 30 milliárd forintnyi közpénzt, amit a kormány az év végén osztott szét határon túli szervezetek között.

A párt külügyi kabinetvezetője szerdai, budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy a kormánypárt megpróbálja becsatornázni a saját politikai világába a határon túli magyar pártokat, akik pedig erre nem hajlandóak, azokat árulónak kiáltják ki. A Fidesz a határon túli magyarokból "egyfajta politikai prostituáltat" csinált azzal, hogy ezekkel a pénzekkel "megvásárolja" és bevonja őket a magyarországi politikai játszmákba - jelentette ki Ara-Kovács Attila.
Megismételte, továbbra is azt képviselik, hogy ne vehessen részt a magyarországi választáson az, aki soha nem élt itt. Ugyanakkor azt mondta, bár igazságtalannak tartják, hogy a határon túli magyarok is szavazhatnak Magyarországon, de a szavazati jog szerzett jog, ezért azt nem akarják visszavonni. Hozzátette, kormányra kerülve első intézkedéseik között szüntetnék meg a határon túli magyarok és a magyarországi lakcímmel rendelkező, de külföldön élő magyarok szavazati joga közötti különbségeket.

bnd \ bhi \ hgp

MTI 2


Fotót készítette: 
Nyomtatható változat

Ajánlja a cikket
--- visszalépés ---
forrás: ahirlap.hu


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!