HÍREK
Belföld
Külföld
Sport
Autó-Motor
Életmód-Egészség
Bulvár
Gazdaság
Öko
MozaikA legkisebb BMW - hátsókerékhajtással
Sokan háborognak amiatt, hogy a jövőben a kisebb, nőiesebb BMW-k már csak elsőkerékhajtással készülnek majd, mondván, mindez a nemes bajor hagyományok nyílt meggyalázása. Szerencsére azért ez nem lesz teljesen így.


Az autóipar legaranyosabb állatkái
Van az autóiparnak három kifejezetten kedves és bájos kis állatkája. Ráadásul mindhárom most újul meg, születik újjá vagy vedlik át. Most röviden mindhármat a kedves olvasók figyelmébe - és bizalmába - ajánlom.


Divatba hozza a Ford az elektromos autót
A megsárgult fekete-fehér fotó két év híján száz éve készült: a legendás amerikai autógyáros, Henry Ford egyik barátja, a feltaláló Fred Allison üli meg büszkén a kísérleti elektromos kocsit. Arról, hogy az ezt követő egy évszázadban miért tűntek el szinte nyomtalanul - nem csak a Fordnál, de a világ össze autógyártójnál szinte egyszerre - a villanyautók, nos, arra mindenkinek van egy saját (összeesküvés)elmélete - és valószínűleg ezek mindegyikében nagyon sok az igazság.


Újjászülethet a legendás "bakancs" az R4-et!
Sikeresen újjászületett a Mini, a Fiat 500, a Volkswagen Bogár, de még a Dacia is; egyszerűen érthetetlen, hogy a Renault mire vár az idén éppen ötven éve született R4 reinkarnációjával.


A Smart belép a kétkerekűpiacra?
Sikernek - különösen üzleti sikernek - semmiképpen sem lehet nevezni a Smartot, de az elvitathatatlan tőle, hogy a zöld autózás egyik ikonja, trendi divattárgy és több európai nagyvárosban (Párizs, Róma stb) komoly szimpátiára és népszerűségre tett szert. Nemrégiben elkészült, kisszériás elektromos változata pedig eddig elég jól helytállt az éppen csak kialakuló villanyautózás vegyes mezőnyében.


Házi teherautó jön ősszel a Fiattól
Sármos, bájos, valamint ár-értékben is arányos személy- és kishaszonjárművekben történelme során sokszor alkotott nagyot a Fiat. A Magyarországon ősztől kapható Fiat Doblo Work-Up épp az utóbbi területen készül nagy durranásra.


Behajózott Európába a Honda EV-neo
Nem a legelső, nem a legerősebb, egyvalamiben viszont várhatóan verhetetlen lesz. Az EV-neo a Honda első villanyhajtású cargo robogója: A legjobb áron kínálja egy prémium világmárka magas és megbízható műszaki színvonalát, tartósságát, megbízhatóságát, kiterjedt szervizhálózatát.


Egy dízel adja fel a leckét a hibrideknek?
Papíron megérkezett, valójában - egyelőre - csak bemutatkozott az éppen nemrégiben debütált Ford Focus Econetic változata. Még ha leszámítjuk a gyárak szokásos marketingfüllentéseit - nevezzük most diszkréten így a fogyasztók autóiparban teljesen megszokott átverését - akkor is imponáló értékek jellemzik az új világautót.


Világhódító Panda maci
Ritka, sőt talán egyedülálló, hogy egy márka az autóiparban és a természetvédelemben egyaránt tartós és szimpatikus világhírnévre törjön. 1961 óta a kihalásra ítélt fajok és a biodiverzitás védelmének, 1980 óta pedig a józan, takarékos, bájos, környezetbarát és praktikus autózás szimbóluma a pandamaci. Az előbbi időpont a World Wildlife Fund alapításának, utóbbi pedig a Fiat Panda születésének dátuma.


VW „Bogár”: A „kicsi kocsi” tovább száguld…
A Volkswagen április 18-án egyszerre három helyszínen mutatja be a Beetle 21. századi változatát, amellyel ismét új fejezetet nyit az automobilizmus történelmében.


1 2 3 4 5 6 7 8


Adatvédelem      Jogi nyilatkozat

Copyright © 2010. D.Design Studio - Minden jog fenntartva!